Thursday, February 05, 2009

Mot ljusare tider




Så här går det till:


Scannar snabbt startlistorna. Redan där kan spikarna hittas. Sedan inträder djupstuderingsfasen. Här läser jag senaste starter, mot vilket motstånd, startspår, skoinformation (överskattat enligt min mening, möjligtvis i Norrland är den infon relevant) och kusk. Efter det vidtar läsning av tränares egna kommentarer kring hästen. Efter denna instudering börjar systembygget. Jag lirar oftast med två spikar, något sparlopp och måla i de andra loppen så gott plånboken tillåter. En spik får gärna vara en "folkspik", den andra mer chansartad. Min erfarenhet är att när två storfavoriter vinner så kan det i alla fall bli hyfsad utdelning på 6 och 7 rätt. Så här kan man välja, är det storfavoriter man gillar, då lirar jag annars går jag emot. Stolopp, lärlingslopp och klass III lopp brukar vara öppna. Ston är stoiga, lärlingar kör som fan oavsett vad de har i linorna, klass III är orutinerade pållar. I de här loppen brukar det garderas. Kan du hitta en egen favorit i något av de här loppen och spika så kan du gardera i något annat lopp, förslagsvis i ett lopp med en storfavorit som du inte tror på. En väg mot miljonerna. Genom åren har jag snappat upp en del bl.a en finsk häst som blir storfavorit efter att ha radat upp segrar hemma i Finland, vinner sällan på Solvalla.


Alltså när systemet sedan ska skrivas ned så ska det kännas bra, analyserna får inte ta överhanden. Här gäller alltså känsla för feeling, som vi säger.
För övrigt är ölen billigare och godare i Köpenhamn, finare väder (kan man se på bilden). Alltså, följ mina små råd, spä på potten så åker vi till Köpenhamn och kollar Copenhagen Cup i början av juni.


Ta de roligt


Anders And


3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

"lärlingar kör som fan oavsett vad de har i linorna"

"Klass III"
Det märks att Anders är i rocksvängen. Men det är lite omoraliskt då han jobbar med barn med särskilda behov.

11:20 AM  
Anonymous Anonymous said...

Det vore faktiskt inte dumt. Söndag 14 juni. X2000 ner till Helsingborg tidigt på morgonen, slagga på tåget med en travrond över fejset, färjan över sundet, en sort guld och ett smörrebröd till frukost, tåget ner förbi Lousiana och hela fina kusten där, av strax före Köpenhamn i stiliga parken med slott och allt och in på dansk klassisk travmark. Satsar hela potten (som vid det laget troligen ligger på typ 7000) på nummer 7 i sjunde loppet, den vinner till sju ggr degen, vi festar en natt i Köpenhamn och tar flyget hem tidigt på måndag morgon, går till jobbet inte bakis utan FULLA, ODRÄGLIGA och RIKA!

Sen är det väl sommarlov?

10:31 PM  
Anonymous Anonymous said...

Jaaa! En kanonidé! Så gör vi!

9:34 AM  

Post a Comment

<< Home