Saturday, September 29, 2007

Fram med dumstruten!

Det var skönt att torka av sig barnmaten och åka ut till Solvalla en stund, men mitt tokiga system känner jag ingen stolthet över så här i efterhand. Om vi tittar på hur det var streckat i loppen borde vi ha varit kvar med chans på sjuan efter femte avd. Camilla Highness, Meadow Zoot, Plantagenet, Carpaccio och Egola Boy var i nämnd ordning streckade etta, fyra, etta, tvåa och tvåa. På mitt första utkast var alla fem med, men sen börjar man stryka ner och leta kantbollar.

Camilla Highness hade tveksamheter: spåret, funkar dåligt på Solvalla, sliten efter hård säsong mm, så den gick bort. Meadow Zoot också tveksam form, bort, plus att jag hade Thunderbolt som nästan klaring. Plantagenet fick strykas eftersom jag (egoistiskt) ville spika Jocose och den hade också vunnit varje gång hemma i badkaret. Där tog Crown Kemp spets, körning mot Digger Crown några hundra meter, 1.08 första 500, sen övertog Plantagenet men fick snart press av Colombian Necktie. På upploppet speedade så Jocose enkelt förbi dessa tröttkörda hästar till säker seger. Verkligheten visade sig vara en helt annan: Stallkörning mellan Björn Goop (Digger Crown) och Erik Adielsson (Plantagenet), Jocose ganska blek och chanslös, sexa i mål. Suck.

Avdelning 4 höll jag på och laborerade med. Sex hästar var det mest fråga om: 1,3,4,6,9,12. Bara Hockeys båda var en tanke ett tag. Att spika Äldans var aldrig aktuellt, den var egentligen typ fyra på min rank. Spik skulle det nämligen vara på Egola i nästa. Men så flög fan i mig på Valla, hörde nån säga att Superior Dust klarar banan bättre än Egola och skulle plötsligt dubbla i femte, och så blev det storrensning i andra lopp och vips fick jag för mig att Äldans K skulle sopa banan med övriga gänget och så blev det en spik där. Helt fel tänkt var det inte för den fick ett jävligt lopp och letade lucka överallt sista halvvarvet. När den till slut kom bet det bra men räckte bara till tredje plats.

Och huxflux var det bara Egola Boy - i helt onödigt sällskap av stallkompisen Superior Dust- kvar av de där fem vinnarna. Pundhuvud. Dumstrut på!

Nåja, hade jag haft med de där fem hade jag i alla fall inte fått med First On Line Sec i sjätte, den var tia på min egen rank, streckad på 6%. Jag var personligen helt inne på 7 Bexipop som återigen spurtade fenomenalt till tredjepriset, men tog med favoriterna och garderade på rejält me sju hästar tyckte jag. Räckte ändå inte, och vad spelade det för roll efter min klantiga inledning.

Sista avdelningen blev något av en revansch med 10 Wiss Night Hawk. Spelade vinnare, plats och satte tvillingen 8-10 till 37 gånger och lyckades därmed lindra min egen förlust en smula.

Men på systemet blev det bara ynkliga 2 rätt. Enkelraderna var Nicklas och jag bäst på med 2 rätt var, övriga som visade intresse fick varsitt poäng för det. Håkan var på IKEA...

Här är ställningen efter sex veckor:

A: 3 1 2 1 0 1 = 8
E: 2 0 0 1 1 1 = 5
H: 0 1 0 1 0 x = 2
M: 2 1 3 2 1 1 = 10
N: 3 0 1 1 2 2 = 9
P: 1 2 1 1 2 2 = 9
T: 1 2 1 1 x 1 = 6

Max är kvar i ledningen men det hårdnar till. Nästa vecka är det Tobbe som ska ta fram vinnarna på Bollnäs. Det blir minsann spännande!

PS Imorgon (söndag) vinner Lie Detector Oaks på Solvalla, och om vi får tro Schaffer ska Staro Azazell klä av Sahara Dynamite i Kriteriet. Inte mig emot. Dubbeln 2-10 står i 18,50 just nu.

/Per