Wednesday, September 23, 2009

Spräng inte dynamit!

Obs! Detta inlägg innehåller upprepade personangrepp som kan uppfattas som stötande och som i samtliga fall är riktade mot samma individ. Personer som är känsliga för sådant ombedes att genast sluta läsa.



Förra veckan var det en ensam vinnare på V64, denne numera tiofaldige miljonär hade lämnat in en Harry Boy för 48 spänn har jag hört. Sånt gör mig så lack.

Igår var det betydligt fler som hade sex rätt och de flesta av dessa hade nog singelstreck för Red Hot Dynamite i första avdelningen. (Det hade förresten nästan alla som spelade på travet igår. Utom Tobbe.) Hade man lämnat in en Harry Boy igår så hade det blivit en Dynamit-Harry kan man säga. Kul va...

Vår svenske Alfred Nobel uppfann dynamiten. Det var på 1800-talet och han sprängde hej vilt med den där degen inne i stan och borta vid Blommens. Det där kan ni fråga Hugo Wester om, han är expert på hur många brorsor och rutor och vintervikar Alfred sprängde sönder under sina explosiva experiment. Wester i all ära, men blickar vi åt öster så hamnar vi i Finland och där hittar vi både Nurmos och Kontio, eller åtminstone deras ursprung. Dom håller också på med dynamit; Red Hot Dynamite. Den där hästen i avdelning 1. Som vann. Som alla hade på sin enkelrad. Utom Tobbe. Det som skiljer Timo och Jorma från Alfred i hanteringen av dynamit är att de inte spränger sin. Att spränga en häst är att köra den fördärvad. Om ni inte visste det. Och det gjorde de ju inte, finnarna. Utan de såg till att de blev vinnarna. Så nu vet ni en massa mer om allt möjligt eller så visste ni det redan och då kan det inte vara kul att sitta och läsa allt detta dravel, så därför ska jag sluta nu.

Kanske inte precis sluta men i alla fall endast väldigt kort sammanfatta resten av gårdagens travtillställning där ett flertal hästar i treårsåldern alltså kämpade om platserna till finalerna i de fina lopp som kallas Kriteriet och Oaks.

Det enda som egentligen intresserar er mina herrar är väl hur många rätt ni fick på era enkelrader, hur mycket pengar som hamnade i potten och möjligen vad som händer nästa vecka.
Svaren på dessa frågor är att Erik och Max var bäst med två rätt var och att vi andra fick nöja oss med varsitt. Utom Tobbe. Anders system räckte till fyra rätt och för det fick vi sexton kronor. Det leder till följande tabell:

A: 3+1+1+2+2+1=10 (16:-)
E: 1+1+2+4+1+2=11
H: 0+0+3+1+1+1=6
M: 2+1+0+4+0+2=9 (45:-)
N: 3+3+5+3+2+1=17
P: 3+0+2+1+0+1=7 (26:-)
T: 1+1+x+1+1+0+0=4
Pott: 87:-

Nästa vecka blir det lite konstigt, för nu har alla hållt ordning på sina spelveckor, eller möjligen glömt och kompensationsspelat på V75 eller bytt efter överenskommelse. Utom Tobbe. Som dubbelspelade med Nicke. Så nästa vecka blir det paus. Inget system. Bara enkelrader. Sen börjar vi om och då är det Anders osv. Jag kan inte se det på något annat vis.

Trevligt förresten att alla bloggar så flitigt och roligt och varierande. Utom Tobbe.

/Per