Thursday, September 23, 2010

Skärpning


Per lät som Idoljuryn i sin recension av mina taffliga spel. Med håret på ända fick jag retirera till min ringhörna och diskutera strategier med mig själv. Vad göra nu? 128 spänn vinnare på en riktig lågoddsare? Mesigt. Då åker jag ut. VP helmålat, i lopp med få deltagare och hoppas på högoddsare? Tråkigt. Då får jag spö.

När jag var liten pluggade min invandrade far till socionom, efter att ha lärt sig svenska på SVI eller vad det kan ha hetat då. Ett av de skönare universiteten för ändamålet låg i Örebro. Jag har svaga minnen från Brickebacken och Svampen, och när vi många år senare försökte åka på lite sightseeing missade vi avfarten och hade ingen lust att vända. Så stort är Örebro.

Men travbana, det har man där. Den heter... öh, Örebro, tror jag. För inte är det väl Mantorp? V65, det pysslar man också där. På torsdagar får Jorma och krapparna lasta in hästarna i de där osmickrande släpen och bila dit.

Det tycker jag är trevligt. Alltså blev det en V65 som ser ut såhär:

1: 9
2: 3, 7
3: 1, 2, 4
4: 1, 11
5: 1, 2, 3
6: 1, 4


Kostade 72 spänn och ska ge oss en ryslig massa klöver. Misslyckas det har jag 56 spänn kvar att trolla med. Och det, det ämnar jag göra.

I all hast,
Max (som för övrigt nu även syns på YouTube, hos Pedagog Stockholm, i trevligt sällskap.


(Det hade du vetat redan om du haft Facebook, Per! SKAFFA!)

Wednesday, September 22, 2010

Sömlös övergång



Hej och god afton! Här ovan ser ni bilder som får illustrera begreppet "sömlös övergång". Stafettlöparen börjar springa i förväg, gummisnodden i förväg är intakt hela vägen runt.

Lite så tänkte jag igår när jag lagom till aftonteet dundrade in sexti spänn på tre kusar med lagom höga odds, dagen innan min vecka började, liksom parallellt med Håkans sista kurva. Bara vinnare också. Och i Eskilstuna, där springer man skitfort och Parken Zoo har en skitläskig berg-och-dalbana som bara är läskig för att den verkar vara fallfärdig och faktiskt har dödat folk ibland.

Vi hade kunnat bli jätterika... eller, ja, en öl hade vi kunnat få.

Hur gick det? Inte. Eskilstunas travbana var alldeles slick av regn, hästarna halkade och sen blev det visst något stallinbrott med efterföljande dopingskandal. Ente gött met, som man skulle ha sagt borta i Töcksfors.

Nå, men veckan har ju bara börjat... och vafan, här snackar jag på så att jag missar V64, men det var kanske nästan lite idén. Tänka utanför boxen, i dubbel bemärkelse. Håll ögonen härpå, jag återkommer! Kanske ikväll. Kanske imorgon. Kanske rentav på fredag. Tills dess - ögonen på skaft!
Max


UPPDATERING ONSDAG: Tvilling ja. NUU minns jag. Det där gick ju ingebra, nä. Då har vi... 288-160 blir... ah, 128 spänn kvar att spela ju! Låter som min första dator, den sär Commodoren vars främsta finess var att man kunde skriva "go64" så att man kunde spela didäringa kassettbandspelen. Nåja.

avslut - closure....



Datum: 2010-09-22
Bana: Umeå, omg. 19
Lopp: 5
Spelform: Tvilling

Hästar: 1, 4, 10
U-hästar:

3 x 10,00 kr =
30,00 kr