Saturday, September 01, 2007

Torsk igen

Vanurå? Vi skulle ju börja vinna nu när vi klev upp på v7. Fattar noll. Vadå tre rätt? Erik spelade rätt, det var Jägersro som hade fel!

Hade ett eget (som vanligt) på 120 rader med fyra rätt. Ska inte trötta er med hela historien kring det systemet men måste bara få beklaga mig över två sena beslut:
1) Tvekar mellan Digger Crown och Colombianen hela veckan, valet faller till slut sekunderna före inlämning på Digger. Mös mig igenom hela loppet, tyckte jag hade valt rätt. Till100 meter före mål. Ridå.
2) Simb Laika var klar spik hela veckan, så på lördag förmiddag börjar man tveka, kollar härstamning osv, upptäcker att laikan brås på jänkare medan Kastanjett har franskt i blodet, Mäster låter uppåt och det är lång distans. Byter spik. Dubbelridå. Hade jag valt tvärtom hade jag suttit och fläktat mig med tre tusenlappar nu, istället för en trött tummad torskbong...

Det schafferska systemet gav alltså tre rätt. På enkelraderna såg det ut sålunda: A1, E0, H1, M1, N0, P2, T2.

Ställningen, Anders har tagit tag i taktpinnen:
A4
M3
N3
P3
T3
E2
H1

Per

Sunday, August 26, 2007

V75-premiären avklarad

Nu har travbolaget gått in i en ny epok, V64 är värdelöst, lägg ner skiten, leve V75!

Anders svarade för en lysande premiäromgång där vi hade fem rätt efter fem lopp och även om värdet i det läget inte var mycket att skriva hem om kan man ju inte göra bättre än så. Sen var det kanske lite uppkäftigt att spika On The Beach i sjätte när det haglade av motbud och Bosse Eklöf och inte Carlsson själv som körde, men okej det är lätt att vara efterklok. Hade han vunnit hade det ju varit ett genidrag.

Desto snyggare att ropa ut Friska Bar i fjärde, man imponeras, hade själv singelstreckat Svanstedts paraplyspringare på det lilla egna och gått och gapat vitt och brett om att den var det bara att spika. Typiskt. Tänker tillbaka på Scarlet Knight och de där kalsongerna...

Så var det dags för avdelning 7, Sundsvall Open Trot. Idel stjärnhästar på startlinjen och starkast av dem alla lyste Going Kronos. Nu skulle han väl ändå inte kunna förlora, inte en gång till. Starten går, Jaded spetsar men slungar sig i galopp in i första sväng och Giant Superman får ledningen gratis. Going har problem med travet och får tas lugnt en bit, får sen svar av den franska hästen när han avancerar. Efter en strulig inledning blir han till slut släppt till ledning av Fredrik B Larsson. Puh, då är väl dramatiken över tänker man. Men icke, för på upploppet får Giant Superman luckan och spurtar ta mig fan förbi Going Kronos!!! Var det någon som trodde sina ögon? Vinner till oddset 62,50. Going Kronos torskar mot en sextiotvåoddsare. Otroligt. Vet många som faktiskt garderade med sex-sju hästar men missade GS. Han var streckad på 2% av lapparna.

Alltså 5 rätt och jackpot. Noll i potten.

Såg ni för övrigt vem som spurtade bäst av alla till tredjeplatsen och nästan slog Going och nästan vann? Jo det var min Jocose! Tjänade 200 000 där! Men jag ger dem till Hultman...

Vem håller reda på enkelraderna nu då? Vi borde faktiskt skrota den här bloggen och öppna en ny, med nytt namn och så. Är det jobbigt Max? Funderar lite också på om vi ska bjuda in Lelle Carlsson i bolaget? En seriös hästkarl med egna ideer. Om han vill, inte vet jag. Fast vi börjar bli många... När har vi styrelsemöte?

Sen måste jag få kasta ljus över det pinsamma faktum att det var två stycken - vill inte hänga ut deras namn offentligt - som missade Faksen på sina enkelrader. Ska vi verkligen ha det på det viset? Det är varning!

Anders och Nicklas rivstartade annars med varsina 3, Erik och Max fick godkända 2, Tobbe och undertecknad får skämmas över våra generande ettor medan Håkan borde bli rullad i tjära och fjäder för en sådan usel inledning. Noll. Vafan skrev han: "från kajaken", här paddlas inte på lördagar i fortsättningen!

En blick framåt till sist: Nästa vecka tar Erik pulsen på Jägersro. Startlistorna är ute, ingen Järvsöfaks att luta sig mot, ingen Going Kronos att snava på, men hela sju spelvärda lopp att sätta klorna i. Nu ska kulorna börja rulla in!

Hoppas alla noterade att Anders helt regelrätt spelade 560 rader vilket betingar 280 riksdaler och det är det som gäller varje lördag hela veckan!

Och hörni, glöm inte att trav är trav.

Per