Tuesday, August 24, 2010

Semesterminne - OBS nu med rätt bild (foto Sara)

När vi var på Öland i somras var vi vid ett tillfälle väldigt nära några hästar. Det var på en liten oansenlig grusväg på Stora Allvaret. De kom fram till oss där vi kom promenerande en eftermiddag. Jag klappade lite på en av dem, en stor jäkel. Luktade gott. Inget stängsel mellan oss. Ingen klämmig tjej med hästsvans som skötte om dem. Bara vi: Sara, Augusta, jag och tre snälla hästar.
Dom var lugna och nyfikna, kontrollerade situationen totalt. Sara och Augusta var lite rädda, jag också, ovan vid djur som jag är, men visade inget. Sara bar på Augusta, höll sig på betryggande avstånd. Jag stod med barnvagnen vid de stora sällskapssjuka djuren. Min kompis som jag klappade blev nyfiken på Augustas skor som stod i vagnen, stack ner hela huvet och sniffade. Jag min snåle rackare ville inte att skorna skule bli söndertuggade så jag började också avlägsna mig med vagnen och skorna. Hästarna lunkade efter, ivriga att följa sina nyfunna lekkamrater.

Det kändes lite läskigt att vara förföljd av tre hästar så vi raskade på längs den ödsliga vägen. Hästarna raskade också i samma takt 5-10 meter bakom oss, och på avstånd måste det ha sett ganska roligt ut. Efter ungefär hundra meter kom vi fnissande men med bultande hjärtan till en stenmur och en färist, där räddade vi oss från de förvånat stirrande kolosserna. Ville de inte leka med oss? såg de ut att tänka. Jag hade nog gärna lekt lite känner jag nu i efterhand. Fina djur det där.


Nu är det ny säsong och vi hade ju lite nydanande ideer i våras. Vi magelungare är inne på att börja köra det där att man lirar vad man vill för 280 kronor när man har sin vecka. Redovisar spelet via sms eller på bloggen. Sen har vi också haft en diskussion kring enkelraderna. Hade ju ett jobbigt förslag kring det också i våras (se tuppinlägget) men nu med lite distans känner jag personligen att jag börjar tröttna och skulle kunna lägga enkelraderna helt.


Det här måsta alla vara med och tycka till om, svara med kommentar senast i helgen. Majoritetsbeslut gäller. Sen tycker jag vi kör igång enligt den vanliga ordningen A-E-H-M-N-P-T fr o m nästa vecka.

/Per