Wednesday, September 03, 2008

Hästhösten hastigt här



Ja hösten är här och blomtravets äppelkindade entusiaster kastar sig åter över travprogrammen för att med sju dårars envishet försöka knäcka V64ns gåta. För det där med V75 var ju inte riktigt vår kopp of te. Det lilla äventyret drar vi ett stort fett megastreck över, nu är det åter onsdags64orna som hägrar.

Allt är inkört och välsmort, man säger bara pip och vips har Anders lämnat in första systemet och alla smsen drabbar mobilen med en punktlighet som skulle få SJ att rodna. Och innan man hunnit säga lakritspipa är det dags för omgång 2 och nu står vi här med två omgångar i ryggen och ingen har bloggat, vojne vojne.

Tänkte lägga ner eller okej dra ner på den verksamheten i år "nu får nån annan jävel blogga" men Max blidkade mig med ett tårdrypande sms där han typ jämförde mig med Hemingway så nu sitter jag här och lirar pekfingervals igen. Och så har jag ju ingen rättning och planering längre heller, nudge nudge...

Ålrajt, lets get into da bissniss om man så säger. Något ska vi väl säga om premiärsystemet som alltså mäster Anders totade ihop. Han kunde luta sig mot straffsparken Maharajah (som JAG ÄGER, nota bene) och hade en fräck andraspik i Storm Brodde som tyvärr blev slagen med en nos. Nåväl, nu hade vi ändå bara 3 rätt på systemet så vad är det att gräma sig över. På enkelraderna gick det sålunda (ja jag är en statistiknörd):
A:2
E:3 (magnifico!)
H:3(excellente!)
M:1
N:1
P:2
T:1

Nu har Erik lämnat sitt bidrag, även det gav 3 rätt och det är helt i sin ordning, det är så vi spelar, allt eller inget. Hade vi vunnit 6 spänn på 4 rätt hade jag definitivt lämnat detta sällskap för gott eller kanske ätit några kallingar eller nån strumpa. Vi bidar vår tid.

Att Anja Nalan skulle vara så där bra trodde jag faktiskt från början, men sen kom det en massa vilseledande info som "behöver loppet", "osäker från springspår" och detta kombinerat med att Stig H i princip gav klartecken på Bull Trap gjorde att både Erik, jag och ett par till var helt bortkollrade redan efter avd 1. Bara Max vågade lita på Kihlstöms frugas fina märr, heders.

Merriment var en ren formsak, det hajade alla, Kihlström/Hultman äger för stunden och mina aktier skjuter i höjden.

Lillsvanen visade dugliga körhänder när han lotsade överlägsne Arras TCB först i mål, men sen i nästa lopp var det märkligt att ingen av oss hade streckat Locksley FH på sin rad. Delad favorit ju.

Sen kom dagens skräll när Örjan definitivt drog ner brallorna på oss med sin tredje seger, Victory Sund. Omega Boko i sista var helt överlägsen och bjöd på en fin spurt sista hundra. Erik hade klart för sig men vad hjälpte det. 3 rätt, jajjamensan. Tabellen:

A:21=3
E:33=6
H:33=6
M:13=4
N:12=3
P:22=4
T:1?=1

Håkan och Erik går ut hårt, Håkan tar systemet nästa omgång. Stenen är satt i rullning, mina damer och herrar, vi är The Magnificent Seven!



/Per