Sunday, October 21, 2007

Konspirationsteorier

Nu går snacket varmt på travforumen: den ökände storspelaren och fifflaren Robert Bergh lämnar in ett stort system med spik på Home Blåbjerg, sen stryker han sin egen Garros i sista stund i vetskap om att Citation inte klarar att hålla ut HB från innerspår. Så stänger man in en solklar megalampa och fintar bort hela spelarkollektivet.

Nu har jag luskat lite i saken och vet mer än så: Den gamle ruffelräven Erik Schüffert spelar ett system med spikar på Meadow Zoot, Di Caprio Tuna, Home Blåbjerg och Grove's Ben, ringer sedan runt till olika tränare och kuskar i dessa lopp och erbjuder olika summor för att de ska lägga sig eller stryka sina hästar. Bergharn är bara en av dem, sen har vi Örjan Kihlström t ex som ger Matrix Reloaded ett sömnpiller strax före start och pumpar i Di Caprio Tuna en liter adrenalin. Erik Adielsson matar i smyg sina pållar Citation och Johnny Muscles med Casco trälim. Till Jim Frick säger han bara "kör som vanligt med kallblodsfavoriten idag". Och lite andra bud och order hit och dit.

Sen skickar lömske Schüffert ut ett falskt system till sina polare för att slippa dela på sjurättsdegen. Dock, eftersom han är jobbarpolare med Nicklas ger han honom ett drag strax före inlämning "lira tusen spänn på tvåan i andra, vinner garanterat idag till fjorton vändor". Själv mörkar han det hela med att bara ha med Grova Benet på sin egen enkelrad. På det falska systemet blir det fyra rätt och inga pengar till oss lurade fåntrattar.

Trot om ni vill men så kan det gå till i travets skumma värld. En fråga hänger dock kvar och vill inte ge sig: Varför strök Bergh Garros?

I vår egen lilla ankdamm ser det ut som vanligt. Kung Max fortsätter att imponera, men har fått nära sällskap av prins Nicklas som tar två trappsteg i veckan. Per sackar efter medan Tobbe kryper närmare. Anders kör som gammal dataadministratör med ettor och nollor medan Erik har fastnat på ettor. Håkan trillade ner i diket igen men kravlar sig säkert upp nästa vecka då det är han som står för fiolerna när V75 avgörs på Jägersro. Ha det bra till dess!

A: 3 1 2 1 0 1 0 1 0 = 9
E: 2 0 0 1 1 1 1 1 1 = 8
H: 0 1 0 1 0 x 1 2 0 = 5
M: 2 1 3 2 1 1 2 3 2 = 17
N: 3 0 1 1 2 2 2 2 2 = 15
P: 1 2 1 1 2 2 0 3 0 = 12
T: 1 2 1 1 x 1 2 1 1 = 10

/Per