Tuesday, May 25, 2010

Tronskifte

Det är väl ändå märkvärdigt. Tobbe. Nedsatt tjänst och extra påslag på lön, och ändå kan han inte få tummen ur röven och blogga. Och Max sen då. Han är ju för fan svenskläraret och författare till en massa böcker och kan inte ens ställa upp och skriva några simpla rader åt sin tydligen analfabetiserade arbetslagsledare. Nä det ska väl twittras nuförtiden. Håhåjaja, får man rycka in då...

En som visade var skåpet ska stå var vår nye travkung Nicklas när han prickade in Global Jewel i sista loppet i onsdags, och därmed satte punkt för årets enkelradsutmaning. Ohotad segrare. Det var lite tragiskt att se Eriks uppgivna sexrad komma inseglande. På rygg, blottande sin strupe... Omgången slutade så här: A1 E0 H0 M1 N2 P1 T0.

Slutställning:

Nicklas 65
Erik 56
Andres 51
Per 49
Max 48
Håkan 46
Tobias 42


Penningligan får vi i princip fram genom att vända upp och ner på denna tabell:


Tobias 417:-
Håkan 369:-
Anders 157:-
Max 45:-
Per 26:-
Nicklas 13:-
Erik 12:-



Pinsamma siffror för oss alla, utom möjligen för A, H och T, och potten landar på bottenlåga 1039:- Roligare än så blir det inte på Solvalla.


Jag vet inte hur ni känner men jag är faktiskt riktigt trött på V64 och jag har ett par förslag till nästa säsong. Ett är att vi gör om enkelradsutmaningen till att man får vinnaroddset om ens häst vinner och platsoddset om den kommer tvåa eller trea. På det viset kommer vi bort från det tröttande favoritspelandet och gör så att man faktiskt kan få fina poäng på en skrällidé som kommer tvåa även om favoriten vinner.


Ett annat förslag är att öppna upp spelet enligt följande: Man har sin vecka precis som vanligt, och vi kör enkelradsutmaning på V64 fast med ovan föreslagna poängsystem, men man får satsa sina 280 på vad man vill den veckan! Så om man har koll på att det är en skön V5:a på Axevalla redan på tisdag så kör man den, eller kanske man vill trycka in rubbet på Dagens Dubbel på fredagen på Bergsåker. Bara man satsar sin andel och redovisar den på sms eller bloggen...


Ni kan väl fundera på dessa radikala förslag och höra av er med synpunkter. Ni kanske vill fortsätta som vanligt eller rentav hoppa av vad vet jag. Vi skulle ju också kunna lägga 40 spänn var i en låda därhemma varje vecka och sen ses nästa maj på Valla. Erik skulle ju kunna räkna ut hur stor pott vi skulle ha då, och dessutom hur mycket mer frirtid vi skulle få och vad vi skulle använda den till.


Det var väl allt. Hoppas vi ses på Solvalla imorgon onsdag. Det ryktas om att en massa blommensbergare ska dit...



/Per