Wednesday, May 27, 2009

The Magnificent Seven


Som Tobias sa: alltid kvällssol bokad på vår årliga solvallaonsdagafton. Och alltid samma utebord vid staketet, det är etablerat nu! Fast det var lite kyligt...

Philip hänger på skranket och kollar formen på kusarna - lämnar täta och engagerade värmningsrapporter: "femman ser snabb ut, spela den pappa", Ella lirar på rosa och lila lopp och Oskar busar omkring mellan borden med ett stort smajl. Herrarna upptagna med program och kuponger, kilar in en fråga om hälsan, jobbet och frugan, hinner inte vänta på svaret för där går starten till lopp 3 och jag har lirat 20 vinnare/plats på tolvan.

Signaturen "HAM fixar fläsket" satte ihop ett system på 1600 rader. Sprack på spiken som visade sig vara en jättebluff men resulterade i fem rätt och ett antal fyror vilket gav en vinst på 187:- Dessa omsattes av signaturen MAP i en stentuff chanstvilling fört 200:- i lopp 10 och finns numera i ATG:s ägo.

Desto trevligare hade vi för våra personliga 500-lappar. Har inte hela bilden klar men tror att alla kunde inkassera något. För egen del gick det riktigt dåligt under större delen av kvällen, var t o m tvungen att besöka den förhatliga bankomaten inför Dagens Dubbel, men sedan vände turen åter, dubbeln satt och i sällskap med en 34-oddsig tvilling blev det ett blygsamt netto ändå.

Dagens storvinst stod Max för, han satte tvillingen i lopp 8 till mysiga 85 vändor: 850 spänn i brallfickan. Plus lite annat tror jag?

Ni andra då? Ingen såg direkt ledsen ut vid uppbrottet i alla fall... Nu tar vi sommarlov och hörs igen i augusti för en ny runda. Hoppas alla är med ett år till! Ajö.
/Per