Wednesday, September 09, 2009

Bästa svängen


I Hökarängens järn stod jag och fingrade på gamla lådskyltar och snygga beslag. Man kan stå där och glömma sig i timmar. Jag hade fått lift med en söderförortskollega ända till Blåsut och bestämt mig för att spana in lite fler gröna linjen-förortar.


Då slog det mig med en vibration i fickan att det var trav idag. Dock har huvudet grott igen lite under sommaren. Vilken position i alfabetet har jag? Hur gör man när Per inte bloggar? När goda råd är dyra konsulterar man just Per. Kort och kärnfullt svar: Du.

Alltså: grön linje hem i rask takt. Mobilen dog vid Blåsut, därefter var goda råd dyra. Skulle det bli Jorma? Fanns det någon gotländsk uppfödare i startlistan? Vem skulle springa barfota?


Nu till analysen: vem FAN hade kunnat se att den där jävla Kihlströmhästen skulle springa in och vinna i första? Bergsman och Island satt väl, men gav inga större pengar. När så nummer 1 i fjärde spatserade över mållinjen med bara 9% streck torde en och annan lyft på ögonbrynen, men det är ju egentligen inte så konstigt – finsk häst, snyggt nummer.

Stöddig en stund, kunde riktigt känna de stooora pengarna landa på kontot – man kan ju vinna tio lax på fem rätt, har jag hört – men ack, såna lågoddsare som sprang in sen.


Skitsamma. 45 spänn blev det, om jag räknat rätt. Per?

Analysen då? Ja, nu följer jag ju travet via atg.se, och där snackas det inte så mycket.

Enkelraderna? Jag råkade visst skicka in samma rad som Erik. Vi fick 4 rätt. Jag härmades icke utan fegade bara. Nicke fick in 3 av sina, Anders fick in 2. Håkan och Per hade tänkt till en smula men fick ändå endast 1. Så även Tobbe, trots att han spelade på fotbollsresultatet. Han gick bestämt bet även där.


A: 3+1+1+2=7
E: 1+1+2+4=8
H: 0+0+3+1=4
M: 2+1+0+4=7 (45:-)
N:3+3+5+3=14
P:3+0+2+1=6(26:-)
T: 1+1+x+1=3

Potten: 71:-

Nicklas i fortsatt grav ledning. Tätt följd av Max. Erik. Eller inte så tätt. SEN kommer Max och Anders. Per ligger strax därbakom, därefter en liten lucka till Håkers, som bara är en noslängd framför Tobbe, som är i dödens, käkar hjälm och springer barfota. DÄR kom travterminologin.

Tills nästa vecka önskas god natt från Sibirien. /Max