Wednesday, September 24, 2008

Kriteriet och Oaks

Det märks att Nicklas delar skrivbord med mig nuförtiden va? Han var helt förvirrad (ville t ex spika flera hästar i samma lopp!) så jag fick ju säga åt honom hur han skulle dra strecken. Utom i avd 3, där valde han själv, det var ju lite synd.

Nämen allvarligt, han är ju en jävel på att jobba med kriterier så det passade som hand i handske att han tog unghästomgången. Nu börjar också pengarna strömma in: en femma och tretton fyror gör 137 spänn rakt ner i potten.

Sportsligt var det väl inte så märkvärdigt. Merriment vann från dödens precis som Hultman lovade och det hade många läst. Speedy Mariella var rolig att få in men höjde inte värdet mer än till dryga hundralappen. Sri Lanka (som var en skön spik, helt rätt tänkt kompis!) skuttade från start men hängde med bra sen, fan vet om den inte hade räckt felfri. Spekulationer... Tråk-favoriten Caddie Dream vann, man hade åtminstone kunnat hoppas på Untersteiner.

Sen var det Maharajah, vilken jävla häst det är. Totalt mosade motståndet igen. Vågat av er som försökte välta den jumbojeten och stiligt att ni satsade på Zippe som i alla fall var tvåa. Conrads Epilog var en av tre givna och sen var det synd att nästa tråk-favorit Yanatin Boko var sådär bra, där hade vi ju flera andra spännande streck som hade inbringat mer.

Enkelradsmässigt har vi uppenbarligen en riktig hetsporre i gänget. Håkan drar iväg rejält, sedan jämnt i klungan, Tobbe som släpar efter och en smygväxande pott. Känns bekant...

A:21213=9
E:33211=10
H:33224=14 54
M:13411=10
N:12402=9 137
P:22212=9
T:1x111=4
Potten: 191:-

Nästa vecka är det undertecknad som visar sig på styva linan, då ska det käkas kalsonger.

/Per