Saturday, September 22, 2007

Räkna aldrig bort Lugdunum!

Årets svåraste omgång. Massor med okända norska hästar som vaknar till när de plötsligt blir drivna med pisk och gör oanade prestationer. Garanterad miljonutdelning. Favoriterna svaga, inget att luta sig mot, gardera friskt. Omöjligt att lösa på mindre än några tusen rader tänkte jag, skakade på huvudet och tackade min lyckliga stjärna att det var Nicklas och inte jag som skulle göra systemet.

Systemet gav fem rätt men inga pengar, och det måste man ju skylla på ren otur. Att missa Candle Of Darkness på fem hästar bara för att man har bestämt sig för jämna nummer(?) är ju otur, och att en fullt tänkbar spik som G.Moll galopperar efter att ha fått full anfallsorder i sista kurvan är väl också att betrakta som otur. Men det vete fan om han hade plockat ner Lugdunum ändå, Åke Lindbloms monsterhäst var grym!

För att kort summera, de bleka favoriterna stod ändå pall och det landade på en och en halv lax för sju rätt, märkligt. Märkligt kan då också tyckas att vi inte lyckades pricka in mer än vad vi gjorde på våra enkelrader. Anders och Håkan verkar helt formlösa och äggade båda två, Tobias skolkade och i övrigt såg det ut så här:

A: 3 1 2 1 0 = 7
E: 2 0 0 1 1 = 4
H: 0 1 0 1 0 = 2
M: 2 1 3 2 1 = 9
N: 3 0 1 1 2 = 7
P: 1 2 1 1 2 = 7
T: 1 2 1 1 x = 5

Jackpot på femmorna alltså - men dom slantarna tar jag tillbaka nästa lördag på Solvalla!

Per

Tuesday, September 18, 2007

Vicegaysystemet

Stolt men inte nöjd, så heter en av Stefans Sundströms låtar och sådan är känslan efter Max dundersystem i lördags.

Det är så skönt att vi har en kille i bolaget med det respektlösa modet att rata favoriter och satsa på sköna kantbollar som Salma Boko, Bexipop och fr a Mr Vicegay! Nu var det lite tufft för Salma - hon gjorde inte bort sig men hamnade bland de sista i båda heaten och Bexipop orkade bara fram till tredjeplatsen, men Mr Vicegay, vilket dunderlir! Avgör på speed mot megalampan Mighty Winner på open strech! Trettiotvå gånger fläsket och man lider med Maxen när han inte ens har satsat en liten tia på den. Ärligt talat såg jag den mest som ett pittoreskt inslag på systemet när jag såg den, men med facit i hand var den ju vid sidan av Min Narkissos (och läs igen nedan vad Max skrev om den) det ena av våra två rätt.

Så visst är man stolt, visst var det kanonskönt att sitta och kolla på loppen och vara en av de 4% av V75-spelarna som jublade när Mr Vicegay skar målinjen, men vi kan ändå inte vara nöjda med två rätt. Jakten på stålar går vidare...

Viss rättvisa skipas när vi benar ut enkelraderna då det visar sig att alla utom Erik och Tobbe har lagt sina röster på Min Narkissos, men Tobbe tar igen det på Oiseau de Feux och Erik på Coolman Crown. Som kronan på verket (nu kommer faktiskt rättvisan) har då Max med "Smartbögen" på sin rad, slår oss alla på fingrarna och seglar upp i ledningen. Max-Rubbet 2-1. Här är ställningen:

A: 3 1 2 1 = 7
E: 2 0 0 1 = 3
H: 0 1 0 1 = 2
M: 2 1 3 2 = 8
N: 3 0 1 1 = 5
P: 1 2 1 1 = 5
T: 1 2 1 1 = 5

På lördag gör Nicklas debut på V75. Färjestadstravet i Karlstad, Värmland. Landskamp Sverige-Norge bl a. Vi önskar lycka till!

Per